Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Αλεξανδρούπολη: Γεωργιανοί λαθρομετανάστες ήρθαν από την Τουρκία και για 11 μέρες έκαναν διαρρήξεις!


Πρόκειται για μία πενταμελής σπείρα Γεωργιανών λαθρομεταναστών...


Οι λαθρομετανάστες, δρούσαν στα Λαγυνά Έβρου, διαπράττοντας διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή.

Συνελήφθησαν σε περιπολία που έκαναν οι αστυνομικοί και το κλιμάκιο της Frontex στην αγροτική περιοχή Λαγυνών Σουφλίου, όπου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τον έλεγχο, εγκατέλειψαν ταξιδιωτικούς σάκους και σακούλες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα, είδη ρουχισμού, χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μαχαίρι.


Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι οι πέντε Γεωργιανοί πέρασαν κρυφά στη χώρα μας από την Τουρκία στις 25 και 26 Νοεμβρίου. Όπως ανάφερε ο αστυνομικός διευθυντής Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πολυζωίδης, η πρώτη κίνηση της σπείρας ήταν να παραβιάσουν την πόρτα σπιτιού στο χωριό Λαγυνά, του οποίου ο ιδιοκτήτης λείπει στο εξωτερικό, για να το χρησιμοποιήσουν ως κρησφύγετο.
Η δράση τους εξαπλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, με συνέπεια η λεία από τις κλοπές και διαρρήξεις σε τρεις διαπιστωμένες περιπτώσεις στα Λαγυνά και στο Σουφλί, να ανέρχεται περίπου στις 30.000€! Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, χρυσαφικά, είδη ρουχισμού, κινητά τηλέφωνα που αναγνωρίσθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.970€. Όπως ανέφερε ο κ. Πολυζωίδης, η αστυνομία διερευνά την τυχόν συμμετοχή και άλλων συνεργών στη δράση της σπείρας, καθώς και τη διάπραξη άλλων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πέντε Γεωργιανοί λαθρομετανάστες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και διατάραξη της οικιακής ειρήνης, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

πηγη