Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Αυξάνεται η παραβατικότητα των προσφύγων και λαθρομεταναστών στα νησιά- Tελείωσαν τα λεφτά τους και κλέβουν

Αυξημένη παραβατικότητα διαπιστώνεται τον τελευταίο καιρό από εγκλωβισμένους στα νησιά του βορείου Αιγαίου λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες είτε ψάχνουν, αγωνιωδώς, τρόπο να φύγουν προς την Αθήνα είτε τους έχουν τελειώσει τα χρήματα και κλέβουν για να επιβιώσουν.

Στο αεροδρόμιο της Χίου, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο υπήκοοι Συρίας. Κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν ταυτότητες ρουμανικών αρχών, οι οποίες όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστές.

Στη Σάμο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς, δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 43 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Όπως διαπιστώθηκε, τρεις ανήλικοι υπήκοοι Συρίας, παιδιά των συλληφθέντων, προσπάθησαν να αφαιρέσουν διάφορα αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βαθύ της Σάμου, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος και πάλι στη Σάμο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20, 31 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Όπως διαπιστώθηκε αφαίρεσαν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διάφορα οινοπνευματώδη ποτά και αναψυκτικά.