Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Σύλληψη 6 αλλοδαπών για πλαστά έγγραφα στην Κρήτη

Στην σύλληψη έξι αλλοδαπών, πέντε ανδρών και μιας γυναίκας, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία καθώς προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη στα αεροδρόμια όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γερμανία. 

Συγκεκριμένα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα, ένας 19χρονος και ένας 20χρονος από τη Συρία επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γαλλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό Παρισι. 

Επίσης, ένας 23χρονος από τη Συρία και ένας 31χρονος απο την Ινδία επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Φινλανδίας και Ινδίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία και την Ελβετία, αντίστοιχα. 

Επιπλέον, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα ένας 26χρονος και μία 29χρονη από τη Συρία, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της, γιατί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γερμανίας και Δανίας, αντίστοιχα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. 

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων.