Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Ο νόμος της ζούγκλας στην Χίο: Αιγύπτιος έσφαξε ομοεθνή του στον καταυλισμό λαθρομεταναστών


Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού σας μεταφέρουμε το δημοσίευμα από το τοπικό ενημερωτικό ιστολόγιο politischios.gr:

«Τραγική κατάληξη είχε η διαμάχη δύο προσφύγων στον καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα. Λίγο μετά τις 09:30 το πρωί, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, ένας 31χρονος Αιγύπτιος διαπληκτίστηκε λεκτικά με έναν 32χρονο ομοεθνή του με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή λίγα λεπτά αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 31χρονος τραυμάτισε, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου τον 32χρονο ομοεθνή του με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει αιμόφυρτο στο έδαφος. Παρότι μάλιστα διακομίστηκε άμεσα στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το θύμα εξέπνευσε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και οι δύο βρίσκονταν στη Χίο από τις αρχές Μαϊου. Ο 31χρονος δράστης έχει συλληφθεί ενώ προανάκριση, με τη βοήθεια μεταφραστών, διενεργεί η Ασφάλεια Χίου.»
Καταρχάς, διακρίνουμε ότι αναφέρονται ως «πρόσφυγες» κάποιοι από την... Αίγυπτο. Αυτό συμβαίνει στο σύνολο των δημοσιευμάτων περί του λεγόμενου «προσφυγικού» ζητήματος. Ποιά είναι η πολεμική σύρραξη που πραγματοποιείται στην Αίγυπτο και για ποιό λόγο οι Αιγύπτιοι αναφέρονται ως... «πρόσφυγες»;

Κατά δεύτερον διαπιστώνουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί «μη παραβατικότητας των προσφύγων», η κατάσταση ξεφεύγει. Καίνε τα κέντρα, διαπληκτίζονται μεταξύ τους, πολλές φορές τραυματίζουν όργανα της τάξης, βγάζουν μαχαίρια και σύντομα αυτά τα μαχαίρια θα βγουν και εκτός των καταυλισμών και θα στραφούν ενάντια στους Έλληνες.