Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Χάος στο hot spot της Μόριας στην Λέσβο: Λαθρομετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους και έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό!


Χάος στο hot spot της Μόριας στην Λέσβο: Λαθρομετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους και έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό!Ολοένα και περισσότερο εκτραχύνεται η κατάσταση στα hot spot, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Χώρας.  

Αυτή την φορά, ήταν η σειρά της Μόριας στην Λέσβο, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά το βράδυ της Τετάρτης στο hot spot που βρίσκεται εκεί, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές και να εκκενωθεί ο καταυλισμός.

Έξι είναι οι τραυματίες που υπάρχουν, ενώ τα επεισόδια, όπως επισήμανε η ίδια η ΕΡΤ, η οποία βασίστηκε σε μαρτυρίες διαμενόντων “προσφύγων” στα hot spot, ξεκίνησε ύστερα από καβγά αφγανών με πακιστανούς!

Αφού εκφράσουμε ξανά την απορία μας τι είδους “πρόσφυγες” είναι οι πακιστανοί και οι αφγανοί, είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα μέρη διαβίωσης των λαθρομεταναστών. Ξυλοδαρμοί, απόπειρες βιασμών, μαχαιρώματα, πυροβολισμοί είναι οι συνθήκες “ανταλλαγής” μεταξύ των λαθρομεταναστών, η οποία φυσικά και δεν γίνεται με κανένα “ταξικό” κριτήριο, αλλά ξεκάθαρα με εθνοτικό. 

Κάθε λαθρομετανάστης ταυτίζεται με την εθνοτική ομάδα που ανήκει στις βίαιες αντεγκλήσεις που έχει με λαθρομετανάστες από άλλη εθνότητα.


Πέρα απ' αυτό όμως, η κατάσταση είναι ολοφάνερο ότι έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και μέτρα προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα.

Αλλά η τακτική η οποία ακολουθείται από την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες πτέρυγες του “συνταγματικού τόξου” μόνο σ' αυτό δεν συνηγορεί, με αποτέλεσμα η κατάσταση στα περιβόητα hot spot σ' όλη την Ελλάδα να παρομοιάζεται με ένα καζάνι έτοιμο να εκραγεί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ