Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στοιβαγμένους σε όχημα τύπου βαν εντόπισαν αστυνομικοί 27 αλλοδαπούς, 13 εκ των οποίων ανήλικοι, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση συμμορίας που τους προωθούσε στο εξωτερικό, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 33 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ., εντόπισαν όχημα που έφερε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας να κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου, παρατηρώντας ταυτόχρονα μεγάλη καθίζηση που είχε υποστεί από υπερβολικό φορτίο. 

Άμεσα, το όχημα ακινητοποιήθηκε προκειμένου να ελεγχθεί. Κατά τον έλεγχο ο 33χρονος άντρας αγνοούσε σχετικές οδηγίες των αστυνομικών, ενώ σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν οι 27 άτομα. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες παρέλαβαν από σημείο κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης τους αλλοδαπούς, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Σερβία, όπου έκαστος θα κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.