Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια πεζής περιπολίας από άνδρες του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, εντός του βόρειου (παλαιού) λιμένα όπου βρίσκονται τα κρατητήρια, διαπιστώθηκε ότι η μεταλλική εξωτερική πόρτα αυτών είχε παραβιασθεί.

Αποτέλεσμα ήταν η απόδραση δύο (02) παράνομων αλλοδαπών, ηλικίας 24 και 20 ετών, οι οποίοι κρατούνταν διοικητικά στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας προκειμένου να παραδοθούν, σήμερα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας/Τμήμα Αλλοδαπών για να εφαρμοστούν εις βάρος τους τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό και σύλληψη των ανωτέρω αλλοδαπών.

Μετά από εντολή του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, ο βαθμοφόρος που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού των κρατητηρίων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι