Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ» ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!



LATHRO1η Περίπτωση:
Μια ακόμη πολυμελής και… πολυεθνική ληστοσυμμορία «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. 

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα εννέα (9) «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.», εκ των οποίων έξι (6) Γεωργιανοί και τρείς (3) Βούλγαροι, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις κατοικιών. Συνελήφθη επίσης και μία (1) «κατατρεγμένη κ.τ.λ.» από την Γεωργία, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραττε διαρρήξεις κατοικιών, κυρίως στα Νότια προάστια, από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα. Τελευταία φορά, στις 16-4-2013 μέλη της σπείρας μπήκαν σε διαμέρισμα 95χρονης ανυπεράσπιστης Ελληνίδας στη Γλυφάδα και αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας. Στο παραπάνω διαμέρισμα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός 34χρονη Γεωργιανή, μέλος της σπείρας που συνελήφθη. 

Μετά από έρευνα σε σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών κλπ. Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούν επαγγελματίες κλειδαράδες για τη διάρρηξη κλειδαριών τελευταίας τεχνολογίας. 


2η Περίπτωση:
Συνελήφθησαν προχθές στο Μαρούσι, τρεις (3) «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» από την Αλβανία, ηλικίας 20, 22 και 25 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει το τελευταίο δίμηνο, με την ίδια μέθοδο δράσης, άλλες επτά (7) κλοπές από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στο Μαρούσι και το Νέο Ψυχικό, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. 


3η Περίπτωση:
Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που περιεργάζονταν σταθμευμένα οχήματα, με σκοπό να τα κλέψουν, δύο «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.», ηλικίας 25 και 15 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε από την ανάκριση είχαν συστήσει συμμορία που είχε διαπράξει μία ληστεία και πέντε κλοπές. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν: Ένα (1) κατσαβίδι, τέσσερα (4) διαβατήρια, μια (1) φωτογραφική μηχανή, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Όπως προέκυψε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-04-2013, πλησίασαν 52χρονο Έλληνα ο οποίος βρίσκονταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφά του. 

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 15 ημερών, διέπραξαν επιπλέον πέντε (5) κλοπές στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και δημόσια έγγραφα των ιδιοκτητών. 

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!