Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών για ληστείες σε σούπερ-μάρκετ

Τρεις συλλήψεις για ληστείες σε σούπερ-μάρκετ Συνελήφθησαν στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 32 ετών, καθώς και 40χρονος ομογενής, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για «Ληστεία κατά συναυτουργία και εξακολούθηση», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και του Νόμου «Περί αλλοδαπών».

Ειδικότερα, οι δράστες την περασμένη Τρίτη εισήλθαν σε σούπερ-μάρκετ στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πολεμικού τυφεκίου και πιστολιού αφαίρεσαν από τα ταμεία χρηματικό ποσό ύψους 2.787 ευρώ.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν και επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει στις 05-04-2013 από την περιοχή του Ευόσμου και το οποίο εγκατέλειψαν στην περιοχή της Νεοχωρούδας.
Στο σημείο εκείνο επιβιβάστηκαν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να διαφύγουν, πλην όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή του Παλαιοκάστρου.

Από την έρευνα, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε επιπλέον ότι, οι συλληφθέντες, στις 02-04-2013 εισήλθαν σε σούπερ-μάρκετ στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, όπου με την απειλή πιστολιού και αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και αντικείμενα αξίας 700 ευρώ περίπου και διέφυγαν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν κατά τη σύλληψή τους.


Τα όπλα που κατασχέθηκαν

Χθες, αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή της Νεοχωρούδας, επιμελώς κρυμμένα:

    Τα όπλα που κατασχέθηκαν
  • ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov μαζί με ξιφολόγχη,
  • ένα πιστόλι με το γεμιστήρα, που περιείχε οκτώ φυσίγγια και
  • ένα γεμιστήρα που περιείχε τριάντα φυσίγγια

τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την τέλεση των ανωτέρω ένοπλων ληστειών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.