Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΗΡΟ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΛΥΤΡΑ


marokiniΕξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η αρπαγή Μαροκινής υπηκόου, η οποία γνωστοποιήθηκε στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με κατεπείγον σήμα της INTERPOL Γαλλίας.

Δράστες είναι δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Συρίας ηλικίας 33 ετών και ένας Ιταλός υπήκοος ηλικίας 31 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την 28-12-2012, ο αδελφός της απαχθείσας, κάτοικος Γαλλίας, δέχτηκε τηλεφώνημα από την αδελφή του , η οποία του ανέφερε ότι πριν οκτώ μήνες είχε φύγει από το Μαρόκο για την Τουρκία και από εκεί με τη βοήθεια διακινητών λαθρομεταναστών, αναχώρησε για την Ευρώπη. Έκτοτε, κρατούνταν από άγνωστους δράστες, σε υπόγειο διαμέρισμα στην Ελλάδα, οι οποίοι απαιτούσαν το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ για να την αφήσουν ελεύθερη.

Ο αδελφός της απαχθείσας, μετά από απαίτηση των δραστών, απέστειλε μέσω χρηματοοικονομικής εταιρείας -300-ευρώ τα οποία παρελήφθησαν στην Αθήνα από τους δράστες.

Μετά από έρευνα εντοπίσθηκε ο 33χρονος και συνελήφθη την 28-3-2013. Εξεταζόμενος ομολόγησε ότι αυτός παρέλαβε τα χρήματα. Όπως προέκυψε η απαχθείσα αφέθηκε ελεύθερη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίζονται.