Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αργυρόκαστρο : Στυγνή δολοφονία: Αλβανοί σκότωσαν ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων.

Ένα τραγικό περιστατικό ληστείας μετά φόνου σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο χωριό Βοδινό της Άνω Δρόπολης του νομού Αργυροκάστρου με θύμα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βορειοηπειρωτών.

Σύμφωνα με την aftonomi.gr, δυο Αλβανοί ληστές προσπάθησαν να εισέλθουν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού βορειοηπειρωτών, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη Παντελή Μαγκλάρα 76 ετών ο οποίος διαπληκτίστηκε μαζί τους με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί στο κεφάλι, πράγμα το οποίο έφερε και τον ακαριαίο θάνατο του.


Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δυο θρασύδειλοι Αλβανοί ληστές βασάνισαν και ξυλοκόπησαν χωρίς οίκτο και την 76χρονη σύζυγο του θανόντα, Ευανθία Μαγκλάρα, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στο κορμί και στο κεφάλι.

Η αστυνομία Αργυροκάστρου υποψιάζεται πως οι ληστές είναι δυο άνδρες από το Τεπελένι οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν εργαστεί στην περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν στηθεί μπλόκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει έλεγχος σε πέντε σπίτια με αποτέλεσμα την προσαγωγή 6 αλβανών, 4 από Τεπελένι και 2 από το Λιμπόχοβο, στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Αξίζει να επισημάνουμε πως είναι η πολλοστή φορά που Αλβανοί ληστές κάνουν επιδρομή σε χωριά της Βορείου Ηπείρου.