Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:Σκάφος γεμάτο λαθρομετανάστες προσάραξε σε βραχονησίδες νότια της Ελαφονήσου

 Ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος καθώς και αλιευτικά βρίσκονται στην περιοχή νότια της Ελαφονήσου προκειμένου να περισυλλέξουν λαθρομετανάστες, το σκάφος των οποίων προσάραξε σε βραχονησίδες.
Οι ναυαγοί μεταφέρονται στο Γύθειο ή στη Νεάπολη για καταμέτρηση. Τα αίτια που προκάλεσαν την προσάραξη του σκάφους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας από τους λαθρομετανάστες που επέβαινε στο σκάφος, έκανε κλήση από το κινητό του στο 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης και άμεσα ειδοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Στο μεταξύ, 47χρονος συνελήφθη στην Πάτρα να μεταφέρει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο φορτηγό αυτοκίνητό του 19 λαθρομετανάστες. Ο 47χρονος και οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και κρατούνται.

Επίσης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συνελήφθη, απο κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος, μια 46χρονη να μεταφέρει σε ΙΧ αυτοκίνητο δύο λαθρομετανάστες, τον ένα μέσα σε σάκο ταξιδίου και τον άλλο σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος.