Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΠΑΓΙΔΕΥΑΝ ΚΑΦΑΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΑΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Δύο Πακιστανούς ηλικίας 27 και 32 ετών συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο, καθώς κατηγορούνται ότι παραβίαζαν τα καφάο του ΟΤΕ και έμπαιναν σε τηλεφωνικές γραμμές συνδρομητών του οργανισμού, μέσω των οποίων έκαναν κλήσεις σε συνδέσεις εταιρειών του εξωτερικού, αποκομίζοντας μέσω αυτών παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι δύο κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ενώ εντοπίστηκαν μετά από καταγγελία υπαλλήλου του ΟΤΕ για άτομα που παραβίαζαν τα καφάο.
Σήμερα το πρωί, οι δύο αλλοδαποί πήγαν σε ένα υποσταθμό του Ο.Τ.Ε. και απεγκατέστησαν ήδη τοποθετημένο αυτοσχέδιο μηχανισμό τηλεφωνικού κυκλώματος παρεμβολής και στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι παραπάνω αλλοδαποί αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας με δομημένη και διαρκή δράση.

Επίσης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι παρενέβησαν σε 17 τηλεφωνικές γραμμές ιδιωτών, σε περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου, με επαναλαμβανόμενες κλήσεις σε συνδρομητές του εξωτερικού.

Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.  newsbeast.gr