Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

BIOTEXNIA ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ!


Εργαστήριο κατασκευής πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήρως εξοπλισμένο, εντοπίστηκε στα Εξάρχεια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής και οδηγούνται στις Εισαγγελικές Αρχές.


Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής – κατάρτισης πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε χθες (12-4-2012) το πρωί, σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού. Συνελήφθησαν μέσα σε αυτό τρείς (3) αλλοδαποί εκ των οποίων ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρείς αλλοδαποί συλληφθέντες είχαν μετατρέψει διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, σε εργαστήριο κατασκευής – κατάρτισης πλαστών και άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων, με τα οποία προμήθευαν αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στην έρευνα στο διαμέρισμα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και πιστοποιητικών.
Μήτρες κατασκευής – κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και πιστοποιητικών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου πλαστογράφησης, αποτελούμενος από έναν (1) Η/Υ, εκτυπωτή και ειδικά μελάνια.

Αποθηκευμένες σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης ( USB και CD ), ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες διαβατηρίου και ταυτότητας αγνώστων ατόμων, ολογράμματα και υδατογραφήματα διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ειδικά προγράμματα ηλεκτρονικής και ψηφιακής επεξεργασίας, κατασκευής και κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγραφών και πιστοποιητικών.

Μια (1) συσκευασία η οποία περιείχε ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.