Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στην Καβάλα


Την περασμένη Τετάρτη πληροφορηθήκαμε ότι στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών της Καβάλας έγινε συμπλοκή λαθρομεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

 Το όλο γεγονός συγκαλύφτηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με κάποια να αναφέρουν ασήμαντα μικροεπεισόδια που οφείλονται σε παρεξηγήσεις μεταξύ τους.

Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι είναι έντρομοι ζώντας στην καθημερινότητα τους το πρόβλημα και καταγγέλλουν από την στιγμή που αυξήθηκε ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, αρχίσανε και τα προβλήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο κέντρο αυτή την στιγμή φιλοξενούνται περίπου 315 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν βίαια επεισόδια που συμβαίνουν συχνά τις βράδυνες ώρες, για πέτρες που εκτινάσσονται από τον χώρο και χτυπάνε διερχόμενα αυτοκίνητα, για καβγάδες που γίνονται στα μαγαζιά της περιοχής και για την λειτουργία ακόμη και μουσουλμανικού τεμένους εντός του χώρου όπου ακούγονται και προσευχές από μουφτή.

Οι περίοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι υπάρχουν φαινόμενα εξαφάνισης λαθρομεταναστών από το στρατόπεδο και η αναζήτηση τους από την αστυνομία αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.