Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

18χρονος Πακιστανός κρατούνταν όμηρος σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη!

Έναν εφιάλτη έζησε ένας 18χρονος Πακιστανός στη Θεσσαλονίκη, όποιος κρατούνταν παράνομα σε αποθήκη στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ρομά ηλικίας 26 (έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης) και 30 ετών, και ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού τους, για τα αδικήματα της «Αρπαγής», «Εκβίασης», «Παράνομης κατακράτησης» και «Κατ’ επάγγελμα προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας».

Το χρονικό 
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελία Πακιστανών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ότι άγνωστοι κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή τους, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας χρήματα για την απελευθέρωσή του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στα μέσα Μαρτίου 2017, οι παραπάνω δράστες, επιβίβασαν με τη χρήση βίας 18χρονο Πακιστανό σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε οίκημα – αποθήκη στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, απαιτώντας από συγγενείς του χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής του, ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τρία οικήματα, όπου κατακρατούνταν παράνομα ακόμη έξι αλλοδαποί και αφέθηκε ελεύθερος όταν οι συγγενείς του κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Να σημειωθεί ότι, ο 26χρονος δράστης κρατείται προσωρινά δυνάμει σχετικού εντάλματος, κατόπιν σύλληψής του για παρόμοια αδικήματα.
Πηγή: thestival.gr