Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

Τρεις λαθρομετανάστες από την Αλβανία, ηλικίας 29, 40 και 42 ετών, που ενέχονται σε τουλάχιστον 20 κλοπές – διαρρήξεις από εξοχικές κατοικίες εκ των οποίων οι 19 έχουν διαπραχθεί στη Σαρωνίδα και μία στην Εύβοια, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει την σπείρα από το 2016 με σκοπό την διάπραξη κλοπών από εξοχικές κατοικίες.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν απομονωμένες οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας τις εξωτερικές θύρες ή τις μπαλκονόπορτες.

Ακολούθως αφαιρούσαν κοσμήματα, ρούχα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και οικιακά σκεύη, τα οποία και διέθεταν σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής, αποκομίζοντας έτσι παράνομα οικονομικά οφέλη.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ειπώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα μέλη τις σπείρας «χτυπούσαν» τις ίδιες κατοικίες που είχαν διαρρήξει ξανά στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή αλλά και στις κατοικίες των συλληφθέντων, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οικιακά σκεύη, 380 ευρώ καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Κι όπως συμβαίνει συνήθως, αποκαλύφθηκε ότι δύο εκ των δραστών κατά το παρελθόν, έχουν συλληφθεί και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ ο 40χρονος είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών για εμπόριο ναρκωτικών. 

Αλλά, και πριν την ώρα τους αποφυλακίστηκαν και δεν απελάθηκαν, καθότι το Ελλαδιστάν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν απελαύνει τους αλλοδαπούς εγκληματίες μετά την αποφυλάκισή τους. Προφανώς, για να συνεχίσουν την κακοποιό δράση τους!