Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Συμπλοκές λαθρομεταναστών στην Χιο. αφγανοί έστειλαν σύριους στο νοσοκομείο - Μαχαιρώθηκε ιρακινός

Όπως δεν έχουν σταματημό οι λαθρομεταναστευτικές ροές έτσι συμβαίνει και με τα επεισόδια ανάμεσα σε αλλοδαπούς που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά του Αιγαίου.

Τις τελευταίες μέρες στην Χίο τρεις λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Στο νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκε ένας 24χρονος ιρακινός, ο οποίος πληγώθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με μαχαίρι, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου, στον καταυλισμό της Σούδας κατά πάσα πιθανότητα ή στην ευρύτερη περιοχή, αφού οι πρώτες πληροφορίες που ήρθαν δεν ήταν απολύτως σαφείς.

Το τραύμα προκλήθηκε στο αριστερό ημιθωράκιο του θύματος, στην περιοχή της καρδιάς, αλλά από νοσοκομειακές πηγές έγινε γνωστό ότι μάλλον δεν είναι σοβαρό, αφού φαίνεται κατ΄ αρχήν ότι είναι σε μυϊκό χώρο. Λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστές και η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης.

Επιπλέον την Παρασκευή 9 Ιουνίου δύο αφγανοί, ηλικίας 18 και 15 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Χίου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συλληφθέντες την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, από κοινού με άλλους αλλοδαπούς, επιτέθηκαν με τα χέρια τους, καθώς και με πέτρες, σε δύο 20χρονους υπηκόους Συρίας και τους προξένησαν σωματικές βλάβες. Προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα της Χίου.