Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Μετά τους «μαϊμού» Σύριους τώρα έχουμε και «πρόσφυγες» ασαφούς εθνικότητας!


Μετά τους «μαϊμού» Σύριους τώρα έχουμε και «πρόσφυγες» ασαφούς εθνικότητας!Η ανοργανωσιά, η μπαχαλοποίηση και η αντίληψη ότι η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα ξέφραγο αμπέλι οδηγούν την διαρκώς ογκουμένη λαθρομετανάστευση ακόμη και σε τραγελαφικά περιστατικά.

Μετά τους «πρόσφυγες» οι οποίοι και δεν ανταποκρίνονται στον χαρακτηρισμό αυτόν, αφού δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, τώρα έχουμε και λαθρομετανάστες από το Κουβέιτ ασαφούς εθνικότητας, οι οποίοι ονομάζονται Μπιντούν και φτάνουν τους τελευταίους μήνες στην Χίο από την Τουρκία.

Όπως αναφέρει τοπική ιστοσελίδα του νησιού, οι παραπάνω πρωτοεμφανίστηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Χίου στην ΒΙΑΛ τον περασμένο Φεβρουάριο. Από τότε άρχισαν να καταγράφονται ως… ασαφούς εθνικότητας(!), ενώ οι ρυθμοί άφιξής τους κρίνονται ως αυξανόμενοι.
Μόνο τον Μάιο οι αφίξεις Μπιντούν αντιπροσωπεύουν το 9% των συνολικών αφίξεων στην Χίο, ενώ από τον Φεβρουάριο έως το τέλος Μαΐου ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 246 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα.

Οι Μπιντούν αντιμετωπίζονται στο Κουβέιτ ως απάτριδες (ανιθαγενείς), χαρακτηρίζονται ως παράνομοι και αυτό τους δίνει το έναυσμα να έρχονται στην Χώρα μας, χρησιμοποιώντας κι αυτοί τον γνώριμο όρο του «πρόσφυγα».

Μετά τους «Σύριους» που δεν είναι από την Συρία, τους «πρόσφυγες» από πάμπολλες μη εμπόλεμες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, έχουμε τώρα και τους ασαφής εθνικότητας Μπιντούν, με το όλο σκηνικό να είναι πλέον αλλόκοτο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ