Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΝΝΙΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ... ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ

Φως στο σκοτάδι που κάλυπτε επί εννέα μήνες τη ληστεία με πυροβολισμούς από Καλάσνικοφ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας, έριξαν οι άνδρες της τοπικής Ασφάλειας που εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας δυο εκ των τριών μελών μιας ελληνοαλβανικής συμμορίας.

Πρόκειται για έναν 31χρονο Έλληνα και έναν 26χρονο Αλβανό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράνομη οπλοχρησία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του τρίτου δράστη που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου του 2013, οι τρεις κακοποιοί είχαν εισβάλλει στα γραφεία του Συνεταιρισμού στον Κοπανό Ημαθίας φορώντας κουκούλες και κρατώντας πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και πιστόλια. Μόλις μπήκαν στο λογιστήριο, πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξαν περίπου 20.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νάουσας συνέλεξαν έναν κάλυκα πολεμικού τυφεκίου και ένα φυσίγγιο πιστολιού, στα οποία βρέθηκαν τελικά αποτυπώματα των κακοποιών.