Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Τουρκικές “επενδύσεις” στην Ελλάδα: Συνελήφθησαν εφοπλιστές και τούρκοι βαρώνοι με 1,33 τόνους ηρωίνη!


Τουρκικές “επενδύσεις” στην Ελλάδα: Συνελήφθησαν εφοπλιστές και τούρκοι βαρώνοι με 1,33 τόνους ηρωίνη!Τούρκοι μαφιόζοι είχαν στήσει τεράστιο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών κυρίως ηρωίνης που εισήγαγαν από το Αφγανιστάν για την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά και πλέον αναδεικνύεται ως κορυφαίο στο ζήτημα της ελεύθερης και ανεξέλεγκτης διακίνησης Τούρκων πολιτών εντός του ελληνικού εδάφους.

Οι ομάδες δίωξης του Λιμενικού Σώματός (ΜΥΑ/ΛΣ και ΚΕΕ) κατάσχεσαν μέχρι στιγμής 1,33 τόνους ηρωίνης αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, που το κύκλωμα έκρυβε στο γκαράζ, ενώ συνέλαβαν την οικογένεια που έμενε στη βίλα της Φιλοθέης (6 άτομα, μεταξύ αυτών τη σύζυγο του εμπόρου διαμαντιών, την κόρη της και τον πρώην σύζυγό της εφοπλιστή) και πέντε Τούρκους βαρόνους ναρκωτικών σε μία επιχείρηση που έγινε με άκρα μυστικότητα και είχε συμμετοχή και η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην επιχείρηση εξάρθρωσης διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών συμμετέχει και η ΕΛΑΣ και διεξάγεται σε πολλά σημεία της Αττικής, με επίκεντρο ωστόσο το λιμάνι του Πειραιά. Κατά την επιχείρηση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 12 άτομα ενώ αργότερα. Σε αποθήκη στο Κορωπί, αλλά και σε σπίτια μελών του κυκλώματος, εντοπίστηκαν συνολικά ένας τόνος και 113 κιλά ηρωίνη, η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα.


Την ηρωίνη τα μέλη του κυκλώματος συσκεύαζαν σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ύστερα από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε βίλα στη Φιλοθέη και σε πολυτελή σπίτια στα βόρεια προάστια, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί, και έξι Έλληνες.

Ο ιδιοκτήτης της Φιλοθέης δηλώνει εφοπλιστής και ισχυρίζεται ότι έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η πρώην γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριαντατριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων, καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με ένα γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr