Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Σύλληψη δύο Γεωργιανών για απάτη

Δύο Γεωργιανούς, έναν 31χρονο και μία 36χρονη, συνέλαβε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για απάτη, καθώς φέρονται να παρείχαν οδοντιατρικές υπηρεσίες έναντι χρηματικής αμοιβής χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη από το Νόμο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
 
Τον ποσό που αποκόμισαν σε χρονικό διάστημα 14 μηνών υπολογίζεται τουλάχιστον σε 210.000 ευρώ
 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας (31χρονoς και 36χρονη), που παρείχαν οδοντιατρικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από το Νόμο Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Οδοντιατρικών Συλλόγων, Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κλπ.Για τη συνέργεια του στα παραπάνω αδικήματα κατηγορείται και ένας 51χρονος ημεδαπός - χειρούργος οδοντίατρος, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές έρευνες κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι δύο (2) αλλοδαποί λειτουργούσαν μη εμφανές οδοντιατρείο σε περιοχή της Αθήνας. Το χώρο αυτό επισκέπτονταν κυρίως αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας ενώ τις οδοντιατρικές τους υπηρεσίες διαφήμιζαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Από την εξέλιξη της έρευνας και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί παρείχαν παράνομες οδοντιατρικές Υπηρεσίες, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη από το Νόμο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μάλιστα στον ίδιο χώρο όπου λειτουργούσε νόμιμο οδοντιατρείο ο 51χρονος - χειρούργος οδοντίατρος.
 
Ακολούθησε χθες το μεσημέρι έλεγχος στον συγκεκριμένο χώρο, όπου κατελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί να παρέχουν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενή ενώ διαπιστώθηκε ότι είναι πλήρως εξοπλισμένος και διαθέτει βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας στο όνομα του 51χρονου - χειρουργού οδοντιάτρου.
 
Στο οδοντιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
πλήθος επαγγελματικών καρτών οι οποίες ανέγραφαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων,
τρία τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις και αναγραφόμενες ημερομηνίες,
χρηματικά ποσά και ονοματεπώνυμα,
ένα πρόσθετο βιβλίο ασθενών,
ένα μπλοκ – στέλεχος «τριπλότυπη απόδειξη παροχής υπηρεσιών»,
το ειδικό βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού του Ι.Κ.Α.,
τριάντα τρεις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών,
μία μονοσέλιδη βεβαίωση με στοιχεία του 51χρονου οδοντιάτρου και ένα έντυπο πίνακα προσωπικού
 
Από την ανάλυση των κατασχεθέντων παραστατικών προκύπτει ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν εισπράξει για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών διάρκειας 14 μηνών, τουλάχιστον το χρηματικό ποσό των 210.000 ευρώ.Παράλληλα, στο χώρο του οδοντιατρείου βρέθηκαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Γεωργίας, οι οποίες και συνελήφθησαν επειδή στερούνταν των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
 
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ο φορολογικός έλεγχος θα συνεχιστεί για τυχόν διαπίστωση και άλλων φορολογικών παραβάσεων.