Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθεί στις αρχές Οκτωβρίου, σε μία προσπάθεια να μειώσει την βαριά ποινή κάθειρξης που της έχει επιβληθεί πρωτόδικα, μια 24χρονη από το Μαρόκο, η οποία συνελήφθη από το προσωπικό του Τελωνείου στην Κω τον Οκτώβριο του 2009 να μεταφέρει στις βαλίτσες της 4.600 γραμμάρια ηρωίνης.

Η 24χρονη διέμενε στην Ολλανδία και συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2009 να μεταφέρει στο νησί την ποσότητα των ναρκωτικών και τον Οκτώβριο του 2010 βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενη για κατοχή, μεταφορά και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, όπου και κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την ποινή αυτή η 24χρονη θα επιχειρήσει να μειώσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νεαρή αλλοδαπή είχε φτάσει στην Κω στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2009 με το επιβατηγό πλοίο «ASIM KAPTAN» προερχόμενο από τα απέναντι τουρκικά.

Στο πλαίσιο των συνεχών και εντατικών ερευνών που γίνονται για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών και από το Τελωνείο της Κω, υπάλληλος της υπηρεσίας κατά την άφιξη του πλοίου από το Μποντρούμ, μεταξύ των επιβατών εντόπισε την 24χρονη η οποία κρατούσε μία αφύσικα μεγάλη βαλίτσα.

Τότε ο υπάλληλος ζήτησε από την κοπέλα να ανοίξει τη βαλίτσα και να αφαιρέσει όλα τα ρούχα και τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα. Ακόμη και άδεια, η βαλίτσα όταν τη σήκωσε ο τελωνειακός ήταν αρκετά βαριά με αποτέλεσμα να του δημιουργηθούν υποψίες.

Αμέσως επιχείρησε να την ανοίξει από το πλάι για να ελέγξει τον πάτο της όμως αυτό δεν ήταν εύκολο, αφού ήταν καλά βιδωμένη και χρειάστηκε κατσαβίδι για να το πετύχει.
Τελικά με το άνοιγμα της βαλίτσας εμφανίστηκε ένας μαύρος φάκελος μέσα στον οποίο υπήρχε ηρωίνη συνολικού βάρους 4.610 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η 24χρονη που εξετάστηκε από τους τελωνειακούς ισχυρίστηκε πως είναι σπουδάστρια και πως είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη από την πατρίδα της, για να κάνει διακοπές για μερικές ημέρες. Εκεί είχε κάποιους γνωστούς μέσω των οποίων γνωρίστηκε με έναν άνδρα τουρκικής καταγωγής στο σπίτι του οποίου και διέμεινε για δύο ημέρες.

Το διάστημα αυτό, και επειδή η βαλίτσα της είχε χαλάσει αγόρασε μία νέα (αυτήν που εντόπισαν οι τελωνειακοί) την οποία και άφησε στο σπίτι του Τούρκου φίλου της, όταν εκείνη πήγε για ψώνια.

Η 24χρονη ισχυρίστηκε επίσης πως δεν γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα στη βαλίτσα της και βέβαια ούτε ποιος τα έβαλε!

Η ίδια πρόσθεσε πως μετά την Κω επρόκειτο να μεταβεί στην Αθήνα από όπου και θα επέστρεφε στη χώρα της.

Πηγή: rodiaki.gr