Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλοδαποί λαθρομετανάστες έκαναν διακίνηση ναρκωτικών μέσα στις φυλακές της Λάρισας

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο αλλοδαποί κρατούμενοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας και συγκεκριμένα ένας 30χρονος από το Μπανγκλαντές κι ένας 23χρονος από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, χθες το μεσημέρι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκαναν ελέγχους στα κελιά των παραπάνω κρατουμένων, κατά τους οποίους βρέθηκαν:
μία χάρτινη συσκευασία με τρίμματα ναρκωτικού χαπιού, βάρους 0,5 γραμμαρίου, κάτω από μαξιλάρι στο κρεβάτι του 30χρονου και 8 χάρτινες συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 2,8 γραμμαρίων, κρυμμένες μέσα σε σάκο του 23χρονου.

Τα ναρκωτικά παραδόθηκαν στους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 23χρονος συλληφθείς προόριζε τις κατασχεθείσες συσκευασίες ηρωίνης για εμπορία μέσα στις Φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος εκτίει από τον Μάιο το 2009, ποινή κάθειρξης 15 ετών κι ενός μήνα, για τα αδικήματα της ληστείας και της αρπαγής από κοινού κατά συρροή και της παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ ο 23χρονος εκτίει από το Δεκέμβριο του 2010 ποινή κάθειρξης έξι ετών για αγορά και κατοχή ναρκωτικών. 

Προανάκριση κάνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.