Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Γιάννενα: Αλβανοί ληστές βασάνισαν ζευγάρι - Αποκαλύψεις ένα χρόνο μετά...

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η ληστεία που είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο (27-04-2013) σε σπίτι στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους τρεις δράστες.

Πρόκειται για έναν 24χρονο Αλβανό που είχε συλληφθεί την 14-02-2013 από αστυνομικούς για άλλη περίπτωση ένοπλης ληστείας στους Ραψαίους Ιωαννίνων και ήδη κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι τις 27-04-2012, οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν σε σπίτι ζευγαριού στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, αφού τους έδεσαν  διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων και στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 24χρονου δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων. Οι έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του καθώς και τη διερεύνηση της τυχόν εμπλοκής του στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.