Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μάστιγα για τα δρομολόγια λεωφορείων οι επιθέσεις των ρομά

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΑΥΤΟΥΣ?

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από ρομά κατά οδηγών, επιβατών και οχημάτων της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες).

Συχνότερα θύματα επιθέσεων αποτελούν λεωφορεία γραμμών σε περιοχές όπως οι Αχαρναί (Μενίδι), το Άνω Πέραμα, η Ελευσίνα, η Ζωφριά στα Άνω Λιόσια, όπου ομάδες ρομά επιτίθενται-με διάφορους τρόπους-στα λεωφορεία, εν μέσω δρομολογίων, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΥ. Πολύ έντονο πρόβλημα παρατηρείται σε συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή στον Ασπρόπυργο, κατά τις βραδινές ώρες.

Πρόκειται για τη γραμμή 805, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες συνδικαλιστών της εταιρείας, εκτελείται με συνοδεία περιπολικού (!), καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η συγκεκριμένη γραμμή του Ασπροπύργου τερματίζει ορισμένες φορές πριν ολοκληρωθεί το δρομολόγιο, ώστε να αποφεύγεται η διέλευση από τις επικίνδυνες περιοχές, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αναγκάζονται να ολοκληρώσουν τη διαδρομή με τα πόδια, αντιμετωπίζοντας τους ανάλογους κινδύνους.

Πίσω από τις στημένες και ψεύτικες θριαμβολογίες για το «αποτελεσματικό έργο» του Δένδια κρύβεται η θλιβερή πραγματικότητα.  

Μέλη της γνωστής «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» φέρονται να είναι οι πρωταγωνιστές σ’ αυτές τις παράνομες και βίαιες ενέργειες, αλλά η συνομωσία σιωπής καλά κρατεί, από τα κέντρα παραπληροφόρησης, στα πλαίσια της «πολιτικά ορθής» ενημέρωσης.

Τόσο αυτή η περίπτωση όσο και εκείνες της προτομής του αδικοχαμένου πιλότου Κώστα Ηλιάκη, οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν αντλιοστάσια σε όλη την Ελλάδα, η Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας και το δίκτυο του ΟΣΕ, όπου όλα τους έχουν γίνει στόχοι των κλεφτών μετάλλου πάλι από μέλη της γνωστής «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας», βοηθούν τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματα του.