Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΛΜΕΡ

Για άλλη μια φορά είχαμε την χαρά να ακούσουμε τον εξαιρετικό ομιλητή και γνώστη της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, τον οικονομολόγο, νομικό και δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Κόλμερ στο βιβλιοπωλείο Αιγηίς, όπου παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Λαθρομετανάστευση. Η απειλή της Εθνικής Ασφάλειας» στις 3 Οκτωβρίου 2012.

Ο κ. Κόλμερ αρχικά αναφέρθηκε στην σύγχυση που υπάρχει περί λαθρομεταναστεύσεως λέγοντας πως είτε είναι νόμιμη είτε παράνομη είναι πάντα λαθρομετανάστευση, διότι η «νομιμοποίηση» που παρέχεται εκ μέρους του κράτους με «πρόχειρα χαρτιά» δεν είναι νομιμοποίηση.

Μάλιστα δε υπενθύμισε πως τα σύνορά μας δεν φυλάγονται από τον ελληνικό στρατό, αλλά από μονάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας Συνόρων FRONTEX, η οποία επιτηρεί την διαδικασία εισόδου των λαθρομεταναστών και αρκείται απλώς στην καταγραφή τους αμέσως μετά την σύλληψή τους. Κατόπιν προχωρεί σε τυπική ανάκριση, τους δίνει χαρτί (λαθραίας) εισόδου στην Ελλάδα και τους επιβιβάζει σε λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα.

Πρόσθεσε επίσης ο κ. Κόλμερ κάτι που δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, γιατί δεν μεταδόθηκε από τα Μ.Μ.Ε., ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2010 καταργήθηκε η VISA των Αλβανών με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στα πλαίσια της Συνθήκης Σένγκεν). Ο αριθμός των ξένων στην Ελλάδα ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια, αποτελεί δηλαδή σχεδόν το 21% του πληθυσμού της χώρας μας. Το 95% δε των εισερχομένων είναι μουσουλμάνοι.

Γενικότερα – συνέχισε – η ποιότητα των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι εγκληματική. Η κακοποιός δράση τους είναι η πιο επικίνδυνη στην Ευρώπη και αυτό αποκρύπτεται.

Κανείς εξ αυτών δεν συνεισφέρει στα οικονομικά βάρη, αλλά αντίθετα απολαμβάνει (δωρεάν σχολείο, περίθαλψη κ.ά.) και δημιουργούνται συνθήκες στην αγορά εργασίας που αποβαίνουν εις βάρος των Ελλήνων. Οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ενδιαφέρονται και φωνάζουν για τα δικαιώματα των ξένων και κανείς για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

Υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι Έλληνες, οι οποίοι δεν κάνουν τις δουλειές των αλλοδαπών, όχι γιατί δεν θέλουν οι ίδιοι, αλλά γιατί δεν συμφέρει στους εργοδότες, αφού ο Έλληνας κοστίζει 16 € την ώρα, ενώ ο ξένος κοστίζει 5 € την ώρα.

Το δημοσιονομικό αυτό καθεστώς το εκμεταλλεύονται οι λαθρομετανάστες κι έτσι παρουσιάζεται αύξηση χρέους ταχύτερα από την εγχώρια παραγωγή. Επί πλέον δημιουργείται δημογραφική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού λόγω της
υπογεννητικότητας, που μας μαστίζει εξ αιτίας της οικονομικής συγκυρίας, με αποτέλεσμα να είναι η Ελλάδα διεθνώς η 3η χώρα στον γηρασμένο πληθυσμό με πρώτη χώρα την Β. Κορέα. Στην Ελλάδα το κράτος βρίσκεται σε κατάσταση «περίπου διαλύσεως» επεσήμανε ο κ. Κόλμερ και η αθρόα λαθρομετανάστευση θέτει μακροπρόθεσμα υπαρξιακά προβλήματα για τον ελληνισμό. Σε συνθήκες κρίσης το φαινόμενο της λαθρομεταναστεύσεως είναι δυνατόν να συνεπιφέρει ανατροπές που δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Παρόντες στην Εκδήλωση, εκτός των άλλων και, ο Ιατρός κ. Πολύκαρπος Παπασπηλιόπουλος, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, οι Επιχειρηματίες κ.κ Γιάννης Ηλίας, Παναγιώτης Πρεδάρης. Μαρία Ν. Ταστσόγλου

fonipeiraioton.blogspot.gr