Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

«Όσοι λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο μετά από 3 μήνες θα αφήνονται ελεύθεροι!!!!» (video)

«Πρέπει να μας πει το κράτος, τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις, γιατί αλλιώς θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην πόλη ή οπουδήποτε αλλού!», τόνισε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας….

Από την κορινθιακή εφημερίδα ‘Πρωϊνή’, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 :

Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στο στρατόπεδο της Κορίνθου παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα λυθούν σύντομα. Τα βασικότερα απ’ αυτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας Χ. Αδάμ, είναι η έλλειψη της απαραίτητης αστυνομικής δύναμης για την ασφάλεια στο χώρο, αφού ακόμα μεταφέρονται δυνάμεις από άλλες περιοχές.


Το κυριότερο όμως που τόνισε είναι, ότι βάσει του νόμου, όσοι λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, θα πρέπει σε διάστημα από 3-6 μήνες από τη σύλληψή της να αφήνονται ελεύθεροι και να κυκλοφορούν όπου θέλουν!!


Πληροφορίες μάλιστα της ΠΡΩΙΝΗΣ αναφέρουν, ότι ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι 100 περίπου λαθρομετανάστες που κρατούνταν σε άλλα κέντρα κράτησης και κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν στην Κόρινθο παρήλθε το διάστημα των 3 μηνών!!


Σχετικά με τα προβλήματα των αστυνομικών ο κ. Αδάμ τόνισε: «Μετά από 1,5 μήνα συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στο στρατόπεδο, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων. Γίνονται μεν κάποιες εργασίες σε παρακείμενους χώρους, αλλά όχι κάτι για τα θέματα που μας αφορούν άμεσα. Η έλλειψη δύναμης ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Οι ενισχύσεις από Αθήνα πολλές φορές αναγκάζονται να επιστρέψουν, όπως χθες. Το θέμα έπρεπε ήδη να είχε λυθεί...».
Για το άσυλο...

«Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αρμοδίους, τι γίνεται με τους λαθρομετανάστες από τη στιγμή που παρέλθει το 3μηνο ή το 6μηνο από τη σύλληψή τους και έχουν κάνει αίτηση για παροχή ασύλου; Γιατί δυστυχώς, όταν περνά το 3μηνο, θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι να κυκλοφορούν στην Κόρινθο, ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να πάνε!! Πρέπει να μας πει το κράτος, τι πολιτική θα ακολουθήσει και που θα πάνε αυτοί μετά το πέρας του 3μήνου!». 


(από redskywarning.blogspot.gr)

Δείτε το βίντεο: