Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Λάρισα: Πιάστηκε η σπείρα αλβανών που λήστευε οδηγούς

Η εγκληματική ομάδα έκανε ληστείες το τελευταίο τετράμηνο στην πόλη της Λάρισας.
Τα 5 μέλη της, πλησίαζαν Ι.Χ. τα οποία είτε ήταν σε κίνηση είτε παρκαρισμένα και αφού τα ακινητοποιούσαν, επιτίθονταν στα θύματά τους και τους έπαιρναν τα λεφτά.


Και τα πέντε μέλη της ομάδας είναι από την Αλβανία, ηλικίας από 17 έως 21 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τις ακόλουθες ληστείες:

- Πρώτες πρωινές ώρες της 29-06-2012 μπήκαν από τις πίσω πόρτες εντός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, κοντά στο Τελωνείο Λάρισας, μέσα στο οποίο ήταν ένας 47χρονος μαζί με τη 43χρονη σύζυγό του και αφού τους εξανάγκασαν να βγουν από το αυτοκίνητο, με την απειλή μαχαιριού, τους πήραν τα λεφτά.

- Βραδινές ώρες της 25-09-2012 στη Λάρισα, επιτέθηκαν σε 26χρονο Ρουμάνο μέσα σε παρκαρισμένο ΙΧ και του έκλεψαν τα κλειδιά. Στη συνέχεια τον γρονθοκόπησαν και έφυγαν με το αυτοκίνητο του θύματος προς άγνωστη κατεύθυνση, μέσα στο οποίο υπήρχαν το κινητό τηλέφωνο, προσωπικά του αντικείμενα και μία τσάντα με διάφορα έγγραφα.

- Πρώτες πρωινές ώρες της 02-10-2012 στη Λάρισα, ανάγκασαν έναν 38χρονο Ρουμάνο να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του και του επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας. Στη συνέχεια, του έκλεψαν το πορτοφόλι το οποίο είχε διάφορα προσωπικά του αντικείμενα, μικρό χρηματικό ποσό καθώς και ένα 1 κινητό τηλέφωνο.

Από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος Αλβανός, παρέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ του έχει επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα...