Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Θρίλερ με Τούρκο σωματέμπορα - ναυαγό στη Μυτιλήνη που έκλεψε ελληνική βάρκα

Θρίλερ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, απέναντι περίπου από την περιοχή του αεροδρομίου.

Ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής είδαν ξαφνικά πέντε περίπου ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού, να εκτοξεύεται στον ουρανό μία φωτοβολίδα. Στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σήμανε αμέσως συναγερμός, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν και όλα τα παραπλέοντα σκάφη.

Κοντά στο σημείο όπου η φωτοβολίδα έλαμπε στον ουρανό, περνούσε εκείνη την ώρα το πλοίο BLUE STAR PATMOS, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιό του και το οποίο σταμάτησε και άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό σκάφους ή ναυαγών. Στο σημείο έφτασαν εν τω μεταξύ και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία γρήγορα εντόπισαν μία μικρή βάρκα να επιπλέει χωρίς επιβάτες και λίγο πιο πέρα αντίκρυσαν έναν ναυαγό με σωσίβιο, να κολυμπάει στη θάλασσα και να φαίνεται εξαντλημένος.

Διαπιστώθηκε πως ο ναυαγός είναι Τούρκος υπήκοος, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κτίριο του Λιμεναρχείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο Τούρκος ναυαγός ενδέχεται να έφερε στη Λέσβο με άλλο τουρκικό σκάφος λαθρομετανάστες και να τους άφησε σε κάποια ακτή της Λέσβου. Στη συνέχεια μάλλον αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, ή το σκάφος του βούλιαξε.

Στη συνέχεια έκλεψε μία ελληνική βάρκα και προσπάθησε με αυτή να επιστρέψει προς την Τουρκία.