Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κόρινθο - Ξύλο και τραυματισμοί στο στρατόπεδο - ''Το βράδυ έπεσαν πυροβολισμοί'' λέει ο δήμαρχος!

- ''Βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται'' λέει ο δήμαρχος Α.Πνευματικός
- 4 άτομα κατέληξαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό
- Καταγγελίες ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλοδαποί βγήκαν από το στρατόπεδο συγκέντρωσης
- Φόβοι για νέα επεισόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας - Δείτε βίντεο με όλες τις εξελίξεις


Εκτός ελέγχου για 2η συνεχόμενη μέρα η κατάσταση στην Κόρινθο, την ώρα που οι αντιδράσεις κατοίκων, βουλευτών και του δημάρχου της πόλης συνεχίζονται για τη μεταφορά λαθρομεταναστών, στο στρατόπεδο Πεζικού.

Μιλώντας σε πρωινές εκπομπές, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής για την απόφαση του υπουργείου και κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα μετανάστες βγήκαν από το στρατόπεδο. Τόνισε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν πυροβολισμοί και στη συνέχεια έφτασαν στο στρατόπεδο ασθενοφόρα.

Για την ώρα πάντως, δεν έχει διαπιστωθεί αν ο θόρυβος που ακούστηκε ήταν από πυροβολισμούς. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο τραυματισμένα, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου της πόλης, τόνισε ότι από τα 4 άτομα που πήγαν στο νοσοκομείο, τα δύο πήραν αμέσως εξιτήριο και τα άλλα δύο νοσηλεύονται τραυματισμένα στο σώμα από τη συμπλοκή εντός του στρατοπέδου.Σχετικά με τη διακοπή νερού στο στρατόπεδο και την απόφαση να μην μαζεύουν τα σκουπίδια, ο δήμαρχος είπε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται». Ο κ. Πνευματικός έφερε πάντως το παράδειγμα της ανέγερσης νέων φυλακών στην Κόρινθο, λέγοντας ότι με διάλογο και ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο συνεργάζεται με την Πολιτεία.

Το χρονικό των επεισοδίων στην Κόρινθο

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους αλλοδαπούς που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα...


Η αστυνομία κατάφερε να σπάσει το μπλόκο και να βάλει τους λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο. Ακολούθησαν επεισόδια, με μέλη της Χρυσής Αυγής να συγκρούονται με αστυνομικούς...


Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει εγκληματική πράξη τη μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε «κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.