Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"! ΙΡΑΝΟΣ Ο ΜΕΑΣΖΟΝΤΑΣ.

Κύκλωμα με πρωταγωνιστές υπαλλήλους της διαχειρίστριας εταιρείας του «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε θέματα ασφάλειας διακινούσε λαθρομετανάστες μέσω του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών.

Τα δύο στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας, χρησιμοποιώντας τις πόρτες ασφαλείας και τις προσωπικές τους μαγνητικές κάρτες, περνούσαν κρυφά τους παράνομους μετανάστες και τους έβγαζαν σχεδόν στην πίστα του αεροδρομίου, έτοιμους για επιβίβαση.

Η Αστυνομία του αεροδρομίου ύστερα από έρευνες πολλών ημερών κατάφερε να βρει την άκρη του νήματος και να εξαρθρώσει το κύκλωμα πραγματοποιώντας καίριο χτύπημα στις συμμορίες που διακινούν παράνομα μετανάστες.

Συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες υπάλληλοι, ο Ιρανός μεσάζοντας και πέντε Αφγανοί λαθρομετανάστες λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για το Μόναχο. Στους συλληφθέντες βρέθηκαν 3.340 ευρώ, δύο μαγνητικές κάρτες, εννέα κινητά τηλέφωνα και πέντε πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας.
Οι πληροφορίες λένε πως το συγκεκριμένο κύκλωμα τους τελευταίους επτά μήνες διακίνησε μεγάλο αριθμό μεταναστών αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά καθώς για κάθε λαθρομετανάστη που περνούσε στην πίστα έπαιρνε 500 ευρώ.

Καίριο χτύπημα στα κυκλώματα

Ολα ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες όταν στα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασε μια πληροφορία που έλεγε πως υπάλληλοι της διαχειρίστριας εταιρείας του αερολιμένα Αθηνών κάνουν βρόμικες δουλειές με λαθρομετανάστες. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμανε συναγερμός και στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διεφθαρμένων υπαλλήλων.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής συνελήφθησαν οι δύο υπάλληλοι -ο ένας μάλιστα κατέχει σημαντική θέση στην εταιρεία- την ώρα που πέρναγαν μέσα από θήρες ασφαλείας δύο Αφγανούς για να τους βγάλουν στην πίστα παρακάμπτοντας τους αστυνομικούς ελέγχους.

Οι δύο συλληφθέντες δέχτηκαν να συνεργαστούν με τις Αρχές και έτσι την άλλη μέρα τα ξημερώματα έπεσαν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. και ο Ιρανός διακινητής κάτοικος Παλλήνης που είχε φέρει άλλους δύο Αφγανούς για να τους μπάσει λάθρα στο αεροπλάνο.

Ο συνδικαλιστής και μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Γεώργιος Καλιακμάνης, μιλώντας στο protothema.gr για την υπόθεση, τόνισε: «Ο ταξίαρχος του αερολιμένα, σε συνεργασία με τον τμηματάρχη του Τμήματος Ασφαλείας, από την ημέρα που ανέλαβαν τη νευραλγική διεύθυνση θεώρησαν στοίχημα και υπόθεση τιμής την εξάρθρωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών που τόσα χρόνια δρούσαν ανενόχλητα. Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων αστυνομικών θα ήθελα να συγχαρώ όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας του Αερολιμένα για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή».
πηγη