Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Χάος στα Άνω Λιόσια. Αλλοδαποί ΡΟΜΑ τα έκαναν γυαλιά καρφιά - Ακούγονται συνέχεια πυροβολισμοί

Ένταση επικράτησε για αρκετή ώρα στα Άνω Λιόσια, επί της Λεωφόρου Φυλής. Όλα ξεκίνησαν όταν Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμό της περιοχής, εκτόξευσαν πέτρες κατά λεωφορείου της ΕΘΕΛ που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο. Ο οδηγός ενημέρωσε την υπηρεσία του και την αστυνομία για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατέβασαν τον οδηγό του λεωφορείου και τους επιβάτες και έριξαν εύφλεκτο υγρό βάζοντας φωτιά για να κάψουν το λεωφορείο. 

Εν συνεχεία, οι ΡΟΜΑ έβαλαν φωτιά σε ένα μαγαζί της περιοχής το οποίο και κάηκε ολοσχερώς, ενώ με πέτρες και δοκάρια έσπασαν δεκάδες καταστήματα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. 


Πέρα από τις καταστροφές όμως,οι αλλοδαποί ΡΟΜΑ έκαναν και πλιάτσικο στα καταστήματα που έσπαγαν με αποτέλεσμα οι ζημιές για τους καταστηματάρχες να είναι ανυπολόγιστες.

Ένα περιπολικό έφτασε στο σημείο για να καταγράψει το συμβάν. Οι Ρομά ενοχλήθηκαν από την παρουσία των αστυνομικών και τους επιτέθηκαν, αρχικά φραστικά. Ζητήθηκαν ενισχύσεις στο σημείο και πράγματι η αστυνομική δύναμη ενισχύθηκε. Παράλληλα αυξήθηκε και ο αριθμός των Ρομά.

Εξαπέλυσαν επίθεση κατά των ανδρών της αστυνομίας. Έχει τραυματιστεί από σφαίρες αστυνομικός. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πέρα από τα οδοφράγματα που έχουν στηθεί στη Λεωφόρο Φυλής, ολόκληρη την περιοχή την "χτενίζουν" ειδικές μονάδες της αστυνομίας, περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.