Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

MΠΡΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ!

Συνελήφθησαν, χθες (14-06-2011), από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, μία (1) ημεδαπή, ηλικίας 29 ετών, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 23 ετών, υπήκοοι Καμερούν, για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Δικογραφία σχηματίσθηκε επιπλέον σε βάρος ενός (1) ατόμου, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες, ενεργώντας ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης υπό διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, το τελευταίο μήνα, απαιτούσαν εκβιαστικά από ιδιοκτήτη καταστήματος (καφετέριας), την καταβολή χρηματικών ποσών εκφράζοντας συγκεκριμένες απειλές για πρόκληση φθορών στο κατάστημά του.

Χθες (14-06-2011) το μεσημέρι, συνελήφθησαν η 29χρονη και ο 19χρονος, σε κατάστημα – καφετέρια στη πόλη της Χαλκίδας, τη στιγμή που παραλαμβάνανε από τον ιδιοκτήτη καταστήματος το προσημειωμένο ποσό των 10.000 €. Στη κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, με την ίδια μεθοδολογία και με το πρόσχημα αγοράς ακινήτου, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν αποσπάσει από τον ιδιοκτήτη καταστήματος, το ποσό των 30.000 €.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια έρευνας, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Κυψέλης, στην οικία της 29χρονης στην Κυψέλη, εντοπίστηκε και συνελήφθη, ο 23χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον παθόντα, και διαπιστώθηκε ότι έδινε κατευθυντήριες οδηγίες για τις συναντήσεις και την καταβολή των χρημάτων. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.000 € που αποτελεί μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν αποσπάσει οι δράστες από τον ιδιοκτήτη κατά τις προηγούμενες εκβιαστικές τους απαιτήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (15-06-2011) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

http://www.halkida.tv/article/2153