Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΟΝ Ο.Γ.Α.



Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ο.Γ.Α. δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει και να συνταξιοδοτήσει τους Έλληνες αγρότες που στήριξαν την ελληνική οικονομία τόσα χρόνια.

Τους Έλληνες αγρότες που καλλιέργησαν τη γη ποτίζοντάς την με τον ιδρώτα τους ή που, σαν κτηνοτρόφοι, σκαρφάλωναν στα βουνά και στα υψίπεδα με τα ζώα τους. Να εξυπηρετήσει αυτό τον κόσμο που δουλεύοντας σκληρά στην ύπαιθρο βοήθησε και χτίστηκαν τα νοσοκομεία και που από τον ιδρώτα του λειτούργησαν τα αγροτικά ιατρεία κλπ.
Γι αυτό το λόγο οι εισφορές στον Ο.Γ.Α. είναι πολύ μικρότερες από άλλα ταμεία ενώ η σύνταξη στο τέλος είναι εφάμιλλη του Ι.Κ.Α. Δικαίωμα ασφάλισης στον Ο.Γ.Α. έχουν και οι αλιεργάτες, αν εργάζονται σε αλιευτικά που εδράζουν στην απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη νησιωτική Ελλάδα (όχι Πειραιά ή άλλες πόλεις).


Αυτό, όμως, που συμβαίνει στην ελληνική επαρχία με τον Ο.Γ.Α. και τους Αλβανούς είναι απαράδεκτο. Με συγκεκριμένους τρόπους τα καταφέρνουν και ασφαλίζονται στον Ο.Γ.Α. χωρίς να είναι αγρότες!!!!!


Υπάρχουν βέβαια Αλβανοί που όντως απασχολούνται σε κτηνοτροφικές ή γεωργικές εργασίες και οι οποίοι νομίμως ασφαλίζονται στον Ο.Γ.Α., παράλληλα όμως υπάρχει και πολύ μεγάλος αριθμός Αλβανών που η θέση τους δεν είναι στον Ο.Γ.Α. αλλά στο Ι.Κ.Α.

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό.
Φυσικά δεν το επιτυγχάνουν αυτό από μόνοι τους αλλά με τη βοήθεια κάποιων συμπατριωτών μας που για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, δεν διστάζουν να βάλουν την υπογραφή τους σε δημόσια έγγραφα υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον των παιδιών τους.

Παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος εστιάτορας ή ξενοδόχος ή κάποιου άλλου είδους επαγγελματίας απασχολεί Αλβανούς. Αν είναι εντελώς παράνομοι τότε δεν τους ασφαλίζει πουθενά. Αν είναι νομιμοποιημένοι τότε χρειάζονται οπωσδήποτε ασφάλιση, ένσημα για να ανανεώνουν τις άδειες διαμονής τους. Μια εύκολη και εξαιρετικά οικονομική λύση είναι ο Ο.Γ.Α. Βρίσκεται κάποιος συγγενής που μπορεί να έχει καλλιέργειες ή να είναι κτηνοτρόφος, γίνεται συνεννόηση να ασφαλιστεί ο Αλβανός στον Ο.Γ.Α. σαν εργάτης γης ή βοηθός κτηνοτρόφου, αναλαμβάνουν τις εισφορές που είπαμε ότι είναι πολύ μικρότερες από του Ι.Κ.Α., οι ενδιαφερόμενοι κι έτσι ο Αλβανός αποκτάει ασφάλιση στον Ο.Γ.Α. για να μην τον ασφαλίσει στο Ι.Κ.Α. ! Τόσο απλό!

Μετά ο Αλβανός γράφει όλη του την οικογένεια στον Ο.Γ.Α. με το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος, η Αλβανίδα γεννάει με το ταμείο του Ο.Γ.Α., λαμβάνει επίδομα τοκετού, εμβόλια τα παιδιά και οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα τους εντός ή εκτός νοσοκομείου σε όλη την Ελλάδα, ουσιαστικά τα επιβαρύνεται το ίδιο το ελληνικό κράτος.

Υπάρχει πάρα πολύς μεγάλος αριθμός Αλβανών σε όλη την ελληνική επικράτεια που είναι γραμμένοι στον Ο.Γ.Α., ενώ έπρεπε να ασφαλιστούν στο Ι.Κ.Α. Με αυτό τον τρόπο το Ι.Κ.Α. έχει διαφυγόντα κέρδη, ο Ο.Γ.Α. που έχει κοινωνικό ρόλο ως προς το θέμα της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης, κοντεύει να βουλιάξει γιατί πληρώνει επιδόματα, νοσήλεια και συντάξεις σε αλλοδαπούς που δεν το δικαιούνται.

Και φυσικά για άλλη μια φορά το κορόϊδο ο Έλληνας πληρώνει με το αίμα της καρδιάς του την παρουσία των Αλβανών στην Ελλάδα.

Γι αυτή την κατάσταση εκτός από τους πονηρούς εργοδότες, τεράστιες ευθύνες έχουν και οι ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. που είτε δεν προβαίνουν σε ελέγχους, είτε κάνουν τα στραβά μάτια επειδή είναι γνωστός ο δήθεν εργοδότης που υπογράφει ότι απασχολεί τον Αλβανό.


Όπως μου έλεγε ανταποκριτής του Ο.Γ.Α. πάρα πολλοί Έλληνες, κυρίως νέα παιδιά είναι άνεργα και ανασφάλιστα με αυτή την κρίση και προσπαθούν να εγγραφούν στον Ο.Γ.Α. για να μην είναι ξεκρέμαστα και φυσικά δεν τα καταφέρνουν επειδή υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις. Πρέπει να ζεις μόνιμα σε επαρχία, να υποβάλλεις φορολογική δήλωση εκεί, να έχεις λίγη γη που να σου αποδίδει π.χ. ελιές ή κάποιο αμπέλι, ή περιβόλι ή να μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις λίγα ζώα….

Μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός να μην δέχεται ο Ο.Γ.Α. Ελληνόπουλα ανασφάλιστα ενώ από την άλλη κοντεύει να βουλιάξει από τα έξοδα τόσων οικογενειών Αλβανών που δεν έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι εκεί, αλλά στο ΙΚΑ.

Θα πρέπει να ξυπνήσουν εκεί στον Ο.Γ.Α. να διαγράψουν όλους αυτούς τους Αλβανούς που δεν έχουν δικαίωμα ασφάλισης σε αυτό πραγματοποιώντας αυστηρότατους ελέγχους προκειμένου να προφυλάξουν το αυτό το ασφαλιστικό ταμείο γι αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται.

πηγη