Και αυτό, επειδή μεταξύ άλλων, προβλέπεται περικοπή κατά 68,04% των αμοιβών για την πέραν του πενθηµέρου εργασία ενώ για τα οδοιπορικά οι πιστώσεις θα µειωθούν κατά 23,3%.
Το έγγραφο έχουν συντάξει επιτελικά στελέχη των τριών σωµάτων ασφαλείας έπειτα από καταγραφή των προβληµάτων που αντιµετωπίζουν, ενώ σε αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά (και με άκρως ειρωνικό τόνο): «Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ., το Λ.Σ. και το Π.Σ. – ίσως και... οι εγκληµατίες, η ακτοπλοΐα και οι φωτιές –θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή και θα αργούν τα Σαββατοκύριακα».
Οι συντάκτες του εγγράφου (που αποκαλύπτουν τα «Νέα») επισηµαίνουν ότι οι υπηρεσίες των τριών σωµάτων ασφαλείας λειτουργούν οριακά και παραθέτουν µια σειρά επιχειρηµάτων για να δείξουν πως η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή αν εφαρµοστούν κι άλλα µέτρα για τον περιορισµό του λειτουργικού τους κόστους. «Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, µε βάση τις εµπειρίες που έχουν από άλλες χώρες εφαρµογής σκληρών δηµοσιονοµικών προγραµµάτων, γνωρίζουν ότι έχουν ως αποτέλεσµα έντονες κοινωνικές συγκρούσεις, αύξηση της εγκληµατικότητας και γενικευµένη αναταραχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, πέρα από το δραματικό sos για την «οριακή κατάσταση» στην οποία λειτουργούν τα σώµατα ασφαλείας με τις πολλές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναµικό και µέσα, διαπιστώνεται ότι η εγκληµατικότητα αυξάνεται και τονίζεται πως εξαιτίας της συρρίκνωσης της επιχειρησιακής ετοιµότητας των σωµάτων «οδηγούµαστε σε κενό ασφαλείας, η διαχείριση του οποίου θα είναι αδύνατη». Στα επιχειρήµατα των επιτελών κυριαρχούν οι αυξηµένες απαιτήσεις που υπάρχουν λόγω της κρίσης του Σέγκεν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι σχετικές αυστηρές αξιολογήσεις για τη χώρα µας, αλλά και οι ανάγκες για τη µείωση της λαθροµετανάστευσης.
Παράλληλα, επισηµαίνεται ότι «το πάσης φύσεως και µορφής οργανωµένο έγκληµα διαρκώς εξελίσσεται, η µικροεγκληµατικότητα σε όλη τη χώρα εξαπλώνεται, η γενική πολιτική ένταση της περιόδου οξύνεται».
Για τους λόγους αυτούς η εφαρµογή της ρύθµισης για µία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις ή, ακόμα χειρότερα, µία προς δέκα, ακόµη κι αν υπολογιστούν στο σύνολο του δηµόσιου τοµέα, οδηγούν «σε ανυπέρβλητα εµπόδια και µη διαχειρίσιµη κατάσταση». Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι για την Αστυνοµία δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφαρµογής της προτεινόµενης αναλογίας, καθώς το σύνολο των κενών θέσεων θα φτάσει τις 16.637 το 2015!
Στο Λιµενικό οι κενές θέσεις µε την εφαρµογή του µέτρου θα είναι 4.000, ενώ θα υπάρχουν βαθµοί που δεν θα υπηρετεί κανένας. Ιδια θα είναι όμως και κατάσταση και στην Πυροσβεστική, όπου τα οργανικά κενά θα ξεπεράσουν τα 5.000 άτοµα…
ΠΗΓΗ: star.gr