Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Φθιώτιδα: Σκληρή σπείρα Βούλγαρων ληστών στα χέρια της αστυνομίας.

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού στα Καμένα Βούρλα οδήγησε στην εξάρθρωση του μίας από τις σκληρότερες σπείρες αλλοδαπών ληστών που δρούσαν το τελευταίο διάστημα στη Φθιώτιδα.


Οι τρεις συλληφθέντες, βουλγαρικής καταγωγής,  το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν ληστέψει έναν ηλικιωμένο ιερέα στο χωριό Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων κι έναν επιχειρηματία στη Λαμία, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας έκανε λόγο για αδίστακτη και αποφασισμένη σπείρα Βουλγάρων, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον κι άλλα δύο άτομα. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τα στοιχεία και των άλλων δύο δραστών, από τους οποίους ο ένας φέρεται να είναι σεσημασμένος.

Οι τρεις συλληφθέντες κρατούν "κλειστά τα στόματα" τους, αλλά όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι έχουν ανοιχτή συνεργασία και με άλλες σπείρες, που δρουν σε άλλες περιοχές.

"Με μαχαίρια και πιστόλια απειλούσαν τα θύματά τους, τους έδεναν με σχοινιά ή ακόμη και με σεντόνια, για να τους ληστέψουν, ενώ μόλις διαπίστωναν κάποια αντίσταση τους χτυπούσαν", σύμφωνα με τον Διοικητή της Ασφάλειας Λαμίας κ. Γιώργο Τσαμαδιά.