Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Συλλήψεις λαθρομεταναστών και αλλοδαπού διακινητή στο Ηράκλειο



Έξι αλλοδαποί, συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά την αποβίβασή τους από πλοίο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου, διαπιστώθηκε ότι τέσσερις από αυτούς κατείχαν πλαστά διαβατήρια, ο πέμπτος επέδειξε Ελληνική ταυτότητα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στις 02-03-2010 στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, ενώ ο έκτος παρουσίασε πλαστή ταυτότητα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

'Όπως ισχυρίστηκαν οι συλληφθέντες, είχαν μεταβεί στη Κρήτη με σκοπό να ταξιδέψουν για χώρες της Ευρώπης, από τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, αξιοποιώντας διαθέσιμες πληροφορίες, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι, στο ίδιο λιμάνι, τρεις αλλοδαπές, οι οποίες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά διαβατήρια, σκοπεύοντας και εκείνες να ταξιδέψουν αεροπορικώς για Γερμανία. Επίσης, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός, ηλικίας 27 ετών, νόμιμος κάτοικος Περιστερίου Αθηνών, ο οποίος, όπως προέκυψε, διευκόλυνε, έναντι χρηματικής αμοιβής, τις τρεις γυναίκες στην προσπάθεια παράνομης εξόδου τους από την Ελλάδα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.