Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Συλλήψεις στη Θεσσαλία για την υπόθεση της παράνομης Ελληνοποίησης του μπασκετμπολίστα που ανήκει στον Παναθηναϊκό



ΑΜΜΕΣΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η Γ.Γ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞH ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ KAI ΑΠΟ ΤΑ BLOGS

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κας Πόπης Γερακούδη στην περίπτωση της διάθεσης της Ελληνικής Ιθαγένειας σε ανήλικο τέκνο και δη μπασκετμπολίστα.
Η υπόθεση της διάθεσης ιθαγένειας και η αναγνώριση τέκνου πραγματοποιείται από τις Περιφέρειες σε διάστημα 15 ημερών.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του μπασκετμπολίστα Φασέγγας τα χαρτιά στην διεύθυνση αλλοδαπών, στην Φαρσάλων, κατέθεσε ο αυτοαποκαλούμενος ως μάνατζερ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση του Φασέγγας αύριο το πρωί θα πάρει τον δρόμο για τον Εισαγγελέα Λάρισας ενώ ήδη έχει ανακληθεί η ταυτότητά του όπως επίσης ανακλήθηκε και η ιθαγένειά του.



Συγκεκριμένα κατέθεσε το πιστοποιητικό αγαμίας της μητέρας όπως επίσης και πιστοποιητικό, όπως ορίζει ο νόμος, από το προξενείο της Νέας Γουινέας.

Όπως γνωρίζουμε η Νέα Γουινέα δεν έχει προσχωρήσει στην συνθήκη της Χάγης.

Την εγκυρότητα των πιστοποιητικών ανέλαβε ο διευθυντής της υπηρεσίας του προξενείου από την Ρώμη.

Σήμερα το πρωί και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνελήφθη ο πατέρας όπου και ομολόγησε ότι παραπλάνησε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με την αναγνώριση του ανήλικου από την Νέα Γουινέα ως τέκνο εκτός γάμου.

H Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Πόπη Γερακούδη δήλωσε για το θέμα «Από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έχω διατάξει εσωτερική ΕΔΕ για το σύνολο των ιθαγενειών σε πολίτες, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από χώρες που δεν συμμετέχουν στη συνθήκη της Χάγης. Η ΕΔΕ θα εξετάσει τυχόν άλλες περιπτώσεις και εάν υπάρχει εξαπάτηση της Περιφέρειας λόγω πλαστών εγγράφων.»


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2010/08/blog-post_2433.html#ixzz0xNK8JTuG