Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

ΟΡΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ - ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ - Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ!Κατά κύματα εφορμούν πλέον στην Πάτρα οι ζητιάνοι, που το τελευταίο διάστημα έχουν καταλύσει σε όλους τους δημόσιους χώρους στην ευρύτερη περιοχή. Οι επαγγελματίες επαίτες, που προέρχονται από την Ρουμανία και την Βουλγαρία κατά κύριο λογο, αποτελούν πλέον σοβαρότατο πρόβλημα, τόσο για τους καταστηματάρχες, όσο και για τους πολίτες.

Είναι πλέον αδύνατο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από πολύ πρωί έως αργά την νύχτα, να απολαύσεις ένα καφέ η το φαγητό σου, σε υπαίθριους χώρους εστίασης, να αγοράσεις τρόφιμα από τα καταστήματα του κέντρου, να σταματήσεις σε φανάρι στους δρόμους της πόλης, ακόμα και να βγάλεις εισιτήριο στα εκδοτήρια της πλατείας Γεωργίου!

Παντού θα έρθεις αντιμέτωπος, με ρακένδυτους αλλοδαπούς, που με φορτικό ακόμα και επιθετικό τρόπο και την παλάμη προτεταμένη, να ζητούν χρήματα. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε ακόμα και ακραία περιστατικά στις κεντρικές πλατείες της πόλης, στα οποία γυναίκες με παιδιά, είδαν ζητιάνους να τους παίρνουν το φαγητό από το πιάτο και να πίνουν το αναψυκτικό από το ποτήρι του παιδιού τους. Κάποιοι γονείς αντέδρασαν, για να δεχθούν αμέσως βροχή από βρώμικα νερά, χώματα, μέχρι προσπάθειες από τους επαίτες να…. τους φτύσουν!

Είναι πλέον θέμα χρόνου να εξαφανιστεί η αντοχή και η κατανόηση για την ηλικία των παιδιών αυτών, που με την συνοδεία ενός μεγαλύτερου, εφορμούν εναντίον τους και να φτάσουμε στην χειροδικία σε ανήλικο.
Είναι καιρός να ελεγχθεί το φαινόμενο, μαζί και το κάθε τετράγωνο και πέντε επαίτες στην Πάτρα, πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Για το θέμα μας μίλησαν ο Γιώργος Πανουτσόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εστίασης και αναψυχής και ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, τέως πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων. Επέρριψαν κυρίως την ευθύνη στην υποδομή που δεν εχει η Ελληνική πολιτεία ώστε να περιθάλψει αυτά τα παιδιά, με αποτέλεσμα όσα συλλαμβάνονται να αφήνονται ελεύθερα, για να επανέλθουν λίγο αργότερα και πάλι ζητιανεύοντας, με τον ίδιο τρόπο στην πόλη.