Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Σκηνές φαρ ουέστ στο κέντρο των Σαπών με 20 λαθρομετανάστεςΜια τυπική περίπτωση διακίνησης λαθρομεταναστών αποδείχθηκε η σημερινή στις Σάπες μόνο με τον τρόπο που έγινε παρέπεμπε σε σκηνές Φαρ Ουέστ.

Ένα ανοιχτό φορτηγό με μπάλες άχυρου μπήκε στον κεντρικό δρόμο των Σαπών όταν ευρισκόμενο στο ύψος του καφεκοπτείου του Δημ. Ζαμπογιάννη κλείστηκε τυχαία από διερχόμενο φορτηγό της ποτοποιίας Ζακώνη.

Οι σειρήνες της καταδίωξης των περιπολικών ακουγόταν συνέχεια και τότε οι συνοριοφύλακες με ταχύτητα εκτινάχτηκαν και συνέλαβαν κατεβάζοντας από την καμπίνα του οδηγού τον Αλβανό διακινητή στον οποίο φόρεσαν αμέσως χειροπέδες. Κάτω από τα άχυρα εντοπίστηκε μεγάλη κρύπτη του φορτηγού η οποία έκρυβε 20 συνολικά Πακιστανούς.

Όπως έγινε γνωστό ο διακινητής είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές, έχει καταδικαστεί για άλλη μεταφορά λαθρομεταναστών σε κάθειρξη 10 ετών. Ένα δεύτερο δικαστήριο θα έχει να αντιμετωπίσει στην Θεσσαλονίκη. Τους λαθρομετανάστες παρέλαβε από την περιοχή του αεροδρομίου όπου έφτασε με το φορτηγό ειδικά για τον σκοπό αυτό. Το όχημα είχε την κρύπτη που σημαίνει ότι χρησιμοποιείτο για την δουλειά αυτή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.