Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Σύλληψη σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών με 129 κλoπές-διαρρήξεις129 κλοπές-διαρρήξείς οικιών ταυτοποιήθηκαν μετά τη σύλληψη ζευγαριού αλλοδαπών και τριών ανηλίκων, που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής!

Συνελήφθη, 24χρονος άνδρας και 23χρονη γυναίκα καθώς και τρεις ανήλικοι αλλοδαποί, ηλικίας 14, 14 και 16 ετών όλοι υπήκοοι Αλβανίας κατηγορούμενοι για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης" και "διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ΄ εξακολούθηση".Η σπείρα από τις αρχές του έτους προέβαινε σχεδόν καθημερινά σε κλοπές από οικίες, με τη μέθοδο της "μπούκας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας: "το ζευγάρι των αλλοδαπών, κινούμενο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παραλάμβανε σχεδόν κάθε πρωί τους τρεις ανήλικους και τους οδηγούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τους υποδείκνυαν τις οικίες που οι ένοικοι απουσίαζαν και οι ανήλικοι, ευέλικτοι όπως ήταν, εισέρχονταν σε αυτές από παράθυρα ή πόρτες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και μικροσυσκευές.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών τους περίμεναν σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο και αφού τους παραλάμβαναν τους οδηγούσαν στην επόμενη οικία-στόχο.Τα κλοπιμαία οι ανήλικοι τα παρέδιδαν στο ζευγάρι και οι ίδιοι ελάμβαναν σαν αμοιβή για τις "υπηρεσίες" τους, ανάλογα με τη "λεία" τους, από 50 έως 200 ευρώ ο καθένας για κάθε ημέρα "απασχόλησής" τους".Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.