Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Τριπλασιάστηκαν οι λαθρομεταναστευτικές ροές τον Μάρτιο στον Έβρο: Νομοσχέδιο για ταχύτερη απονομή ασύλου η απάντηση των Σύριζα-Ανέλ!


ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝΕ ΣΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ

Σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές στον Έβρο από την αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών.  

Τα αριθμητικά στοιχεία της αστυνομίας για τις ροές του Μαρτίου δείχνουν ότι η αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών που καταγράφηκαν είναι εντυπωσιακή.

Μέσα σε ένα μήνα τριπλασιάστηκαν όσοι εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος, διασχίζοντας την κοίτη του ποταμού Έβρου, παρ’ ότι ειδικά τον Μάρτιο οι συνθήκες στο ποτάμι ήταν ιδιαίτερα αντίξοες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αστυνομία τον Μάρτιο στους νομούς της Θράκης συνελήφθησαν 25 διακινητές και 1.658 λαθρομετανάστες, αριθμός ρεκόρ για έναν μήνα τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι εξ αυτών εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές χωρίς να συνοδεύονται από διακινητές.

Γίνεται φανερό πως από την τουρκική πλευρά έχει δοθεί εντολή να προωθούνται οι λαθρομετανάστες προς την Ελλάδα, όπως ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες και στα νησιά.
Μάλιστα οι εντυπωσιακά μεγάλοι αριθμοί των λαθρομεταναστών που πέρασαν από τον Έβρο καταγράφηκαν σε μία περίοδο στην οποία οι συνθήκες στον ακριτικό νομό και ειδικά στο ποτάμι ήταν αντίξοες, αφού πέραν των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, τα νερά ξεπέρασαν τα όρια συναγερμού!

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήδη τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζουν νομοσχέδιο για την ταχύτερη απονομή ασύλου στους λαθρομετανάστες.

Μάλιστα ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, που πριν τον μίνι ανασχηματισμό ήταν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε προ ημερών σε συνέντευξή του πως "όλη η διαδικασία του νομοσχεδίου πρέπει να έχει λήξει έως τέλος Απριλίου". Όλα για τους λαθρομετανάστες λοιπόν!