Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σπείρα Αραβόφωνων «πιστολέρο» σπέρνει τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας

Ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών έχει γίνει στο κέντρο της Αθήνας μια σπείρα αραβόφωνων κουκουλοφόρων, οι οποίοι με την απειλή όπλων ληστεύουν ανυποψίαστους περαστικούς.

Μετά τις τελευταίες επιθέσεις των εισβολέων σε σπίτια που βασανίζουν και πυροβολούν τα θύματά τους, η ομάδα των ληστών του δρόμου που περιφέρεται με τα πιστόλια στο κέντρο της Αθήνας δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βαριά εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα. Μόνο η συγκεκριμένη συμμορία φέρεται σε διάστημα μιας εβδομάδας να έχει κάνει πέντε επιθέσεις στο κέντρο της πόλης.

Η τελευταία επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Δεύτερας στο τέρμα της οδού Θεμιστοκλέους. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 23:10. Δύο 20χρονοι νεαροί αλβανικής και πολωνικής καταγωγής βρίσκονταν στο σημείο και συζητούσαν όταν ξαφνικά μια ομάδα τριών ατόμων με κουκούλες και ένα μαύρο πιστόλι, τους πλησιάζει, τους περικυκλώνει και τους ζητά μιλώντας αραβικά να τους δώσουν ό,τι είχαν πάνω τους. 

Οι νεαροί δεν αντιστάθηκαν, τους έδωσαν τα κίνητά τους τηλέφωνα ενώ οι δράστες φεύγοντας πήραν και τη μηχανή του ενός, μάρκας Yamaha Crypton.

Το συμβάν αυτό προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛΑΣ αφού οι περιγραφές που έδωσαν τα θύματα για τους τρεις κουκουλοφόρους με το πιστόλι που φέρονται να μιλούν αραβικά δείχνουν να «κουμπώνουν« με το προφίλ των δραστών και το modus operandi άλλων τεσσάρων ληστειών στο κέντρο.

Πριν το χθεσινό χτύπημα, μάλιστα, είχαν επιτεθεί και σε έναν ιδιοκτήτη κάβας στην οδού Μετσόβου, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου οι τρεις αραβόφωνοι κουκουλοφόροι με το πιστόλι εισέβαλαν στο κατάστημά του και αφού τον απείλησαν με όπλο άρπαξαν 500 ευρώ.