Η δράση μιας κόμη εγκληματικής σπείρας αλλοδαπών είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς «πελατεία» και… «άσυλο», γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της ΑΣΟΕΕ, του Πολυτεχνείου, της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και της Νομικής Σχολής Αθηνών, εξασφάλιζε το «σούπερ μάρκετ» διακίνησης ναρκωτικών.
Η πενταμελής σπείρα αλβανών πωλούσε χάπια ecstasy στο πρωτοποριακό σχήμα… χειροβομβίδας, ηρωίνη, κοκαΐνη, κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη, σε σημεία γύρω από τα πανεπιστήμια, αναζητώντας αγοραστές από αυτά, ενώ εξασφάλιζαν και το ακαταδίωκτο καθώς είχαν την εναλλακτική διαφυγής στο εσωτερικό τους εκμεταλλευόμενοι το περιβόητο «άσυλο»!
Οι διακινητές πωλούσαν την παραισθησιογόνο… πραμάτεια τους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, στο Πεδίον του Άρεως, στην Κυψέλη, κατά μήκος της Λ. Συγγρού, στο Παλαιό Φάληρο, στην Παιανία, στον Πειραιά και περιφερειακά στα Ιωάννινα, στον Βόλο και το Ρέθυμνο. Αρχηγικό μέλος, σύμφωνα με αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ήταν ο 48χρονος συλληφθείς, υπεύθυνος για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών και το διαμοιρασμό στα υπόλοιπα μέλη ήταν ο ένας 30χρονος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 29, 30 και 44 ετών, ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, την νόθευση και την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης το περασμένο Σάββατο, στα σπίτια και τις αποθήκες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και συσκευασίας ναρκωτικών, 1.464 γραμμάρια ηρωίνης, 705,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 11.502 δισκία ecstasy, 2 κιλά και 647,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 18 κιλά και 532,4 γραμμάρια ακατέργαστης. Επίσης, κατασχέθηκαν τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, περίπου 2 κιλά σκόνης νόθευσης ηρωίνης, πιστόλι κρότου, δύο αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες, 6.320 ευρώ, 21.200 λεκ Αλβανίας, 12 κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι τα προσδοκώμενα έσοδα από τις ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και διακινήθηκαν υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Η συνεχιζόμενη δράση των αλλοδαπών εγκληματικών συμμοριών, αλλά και το παρανοϊκό αίσχος του περιβόητου «ασύλου» αποτελούν και αυτά θλιβερά συμπτώματα των «κατορθωμάτων» που μπόρεσαν να δημιουργήσουν οι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης και του «Συνταγματικού τόξου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ