Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΣΠΕΙΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ!


Σπείρα «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» – ληστοσυμμοριτών από την Γεωργία, οι οποίοι διέπραξαν περισσότερες από 1.000 (!!! )κλοπές και ληστείες σε σπίτια τα τελευταία έξι χρόνια, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Η σπείρα πραγματοποιούσε από Δευτέρα έως Παρασκευή διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια εκτός Αθηνών, κυρίως στην Πελοπόννησο, ενώ τα Σαββατοκύριακα είχαν… ρεπό!

Αρχηγό είναι ένας 53χρονος Γεωργιανός, ο οποίος σήμερα είναι αυτό που λένε στη γλώσσα τους «κλέφτης εντός νόμου» και αποδίδεται σε όσους διέπρατταν κάποτε κλοπές και τώρα έχουν ανέβει στην ιεραρχία.

Η οργάνωση λειτουργούσε με σαφείς ρόλους, υπήρχε ομάδα που πήγαινε στην επαρχία και χαρτογραφούσε τους στόχους, ξεχωριστή ομάδα τσιλιαδόρων και ξεχωριστή ομάδα που έσπαγε τις κλειδαριές και έμπαινε στα σπίτια.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις στην Αττική με τους συλληφθέντες να είναι ηλικίας από 34 έως 53, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μετρητά ύψους 40.000 ευρώ.

(ΥΓ): Και βέβαια, και γι’ αυτήν την περίπτωση, θα ακολουθηθεί η… συνήθης διαδικασία: οι συμμορίτες θα φυλακιστούν για λίγους μήνες, εν συνεχεία θα αποφυλακιστούν με τον νόμο Παρασκευόπουλου, δεν θα απελαθούν στην χώρα τους και θα επανέλθουν στην… ενεργό δράση!
Μόλις διαπράξουν κι άλλες τόσες κλοπές, θα συλληφθούν ξανά και πάει λέγοντας…