Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συμμορία ρομά ρημάζει τα Νότια Προάστια της Αθήνας


Άλλη μια περίπτωση όπου κάποια μέλη συγκεκριμένης «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» συμμετέχουν σε παραβατικές συμπεριφορές έρχεται στην επικαιρότητα, καθώς «πλοκάμια» στα νότια προάστια της Αθήνας έχει απλώσει η σπείρα ρομά, τα μέλη της οποίας, κινούμενα με ένα λευκό βαν, παριστάνουν τους συντηρητές ασανσέρ ή τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μπαίνουν στα σπίτια πολιτών και τα κατακλέβουν.

Με το πρόσχημα της επισκευής του ανελκυστήρα ή της διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος, οι δράστες καταφέρνουν να αποκτούν πρόσβαση στο διαμέρισμα του ανυποψίαστου θύματος. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εγκλωβίσει ηλικιωμένους στο ασανσέρ και, καθώς ένας από αυτούς έχει… θηριώδη σωματική διάπλαση, τους έχουν αρπάξει με βία ή απειλές όσα χρήματα έχουν στις τσέπες τους.

Οι περιοχές που προτιμούν οι κακοποιοί είναι κυρίως το Παλαιό Φάληρο και οι κοντινές του γειτονιές, όπου έχουν πραγματοποιήσει και τα περισσότερα χτυπήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητώντας υποψήφια θύματα, οι τρεις ρομά την στήνουν ακόμα και έξω από τράπεζες τις ημέρες που καταβάλλονται οι συντάξεις και ακολουθούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους μέχρι την πολυκατοικία όπου διαμένουν, οπότε βάζουν άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Την ίδια στιγμή, σε «βεντέτα» ανάμεσα σε δύο οικογένειες ρομά αποδίδεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση τραυματισμού μίας 23χρονης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο σπίτι της επί της οδού Λούτσας στο Μενίδι. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 00:30 της Δευτέρας τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σταμάτησαν για λίγο έξω από την μονοκατοικία όπου διέμενε η κοπέλα και πυροβόλησαν δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα-πιθανώς για εκφοβισμό.

Η άτυχη 23χρονη την ώρα του συμβάντος βρισκόταν εντός της οικίας της. οι δράστες στόχευσαν στο παράθυρο και η ίδια τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια που την βρήκαν στο πόδι. Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, οι κακοποιοί ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η 23χρονη μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, απ’ όπου και αποχώρησε αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες από κυνηγετική καραμπίνα, οι οποίοι εστάλησαν για εξέταση και ανάλυση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα αυτά, βεβαίως, ελάχιστα έως καθόλου δεν απασχολούν τους εκτός τόπου και χρόνου «δικαιωματάκηδες», οι οποίοι από τις ανέσεις και την ασφάλεια των ευρισκομένων σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων σπίτια τους παπαγαλίζουν «ανθρωπισμό» και «αντιρατσισμό» με γενικό και αόριστο περιεχόμενο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ