Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Εξαρθρώθηκε σπείρα ΡΟΜΑ που διέπραττε κλοπές από καταστήματα στα Μεσόγεια

Συνελήφθησαν στην Παλλήνη και στα Σπάτα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και με τη συνδρομή των Τμημάτων Ασφαλείας Παιανίας-Γλυκών Νερών, Παλλήνης-Γέρακα, Σπάτων-Αρτέμιδας καθώς και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, επτά Ρομά, ηλικίας από 20 έως 46 ετών καθώς και δύο ανήλικοι, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβρη, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα στα Μεσόγεια.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας αφαιρούσαν μεταμεσονύχτιες ώρες οχήματα παλαιού τύπου και μετέβαιναν σε περιοχές των Μεσογείων, με σκοπό να εντοπίσουν καταστήματα με γυάλινη πρόσοψη. Ακολούθως, μετά την επιλογή του καταστήματος, προσέκρουαν σε αυτό με τα κλεμμένα οχήματα, διαλύοντας εξ ολοκλήρου τους υαλοπίνακες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα. Μετά το πέρας των διαρρήξεων εγκατέλειπαν τα οχήματα στην Παλλήνη και στα Σπάτα.

Ακόμη, χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι τις ημέρες που αποφάσιζαν να δράσουν, πραγματοποιούσαν, μέσα στο ίδιο βράδυ, πολλαπλές διαρρήξεις, ενώ εξακριβώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις χτυπούσαν τα ίδια καταστήματα.

Από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αφαιρεθέντων οχημάτων και εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και ενδύματα τα οποία έφεραν κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί, από τον περασμένο Οκτώβριο, 52 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.