Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕ 15 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΒΡΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 15 διαφορετικά ονόματα είχε ο εγκέφαλος της σπείρας Αλβανών ληστών που είχε ρημάξει τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αττική. Η Ασφάλεια Αττικής συνέλαβε πέντε μέλη της, από 24 έως 35 ετών.

Ο 30χρονος αρχηγός της σπείρας κατά καιρούς είχε συστηθεί ως Ισαγάι, Ιμπέρ, Ραμπέρ και με πολλά ακόμη ονόματα. Οι δράστες είχαν κάνει ληστείες σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αλλά και διαρρήξεις σε σπίτια και οχήματα. Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη τους, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών και ιδιωτών, τραυματίζοντας δύο υπαλλήλους καταστημάτων.

Από το Μάρτιο του 2013, μέχρι τον Ιούλιο του 2014 η σπείρα είχε διαπράξει 12 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, από τα οποία αφαίρεσαν περίπου 26.000 ευρώ, ένοπλη ληστεία στον Ασπρόπυργο, σε επιχείρηση, παίρνοντας από το χρηματοκιβώτιο 127.000 ευρώ, τρεις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, με συνολική λεία περίπου 25.000 ευρώ και δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα courier, από όπου αφαίρεσαν 8.000 ευρώ.

Η δράση τους όμως δεν περιορίστηκε εκεί, αφού είχαν κάνει διαρρήξεις, σε σπίτια και σε τεχνικό γραφείο, ενώ έκαναν δύο ληστείες σε βάρος πολιτών, παίρνοντας στη πρώτη περίπου 39.000 ευρώ και ένα όχημα, ενώ στη δεύτερη υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν μία γυναίκα και την ανάγκασαν να τους δώσει την τσάντα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρότι η σπείρα έχασε δύο από τα μέλη της το Σεπτέμβριο του 2013- είχαν συλληφθεί δύο Αλβανοί, 31 και 27 ετών- συνέχισε τη δράση της στρατολογώντας νέα άτομα.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ληστείες και κλοπές κατ' εξακολούθηση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- δύο πιστόλια ρωσικής κατασκευής,
- μαύρες κουκούλες τύπου FULL FACE , και προστατευτικά λαιμού (μπαλακλάβες), μαύρου χρώματος,
ζεύγη γάντια και καπέλα τύπου τζόκεϊ,
- δύο τσαντάκια μέσης, με προσαρμοσμένη εσωτερική θήκη για όπλο,
- κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM ,
- διάφορες ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές (φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φωτογραφική μηχανή, κάμερα, DVD PLAYER , κλιματιστικό μηχάνημα),
- κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής καθώς και διάφορα χρηματικά ποσά.