Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Χειμμάρα: Τρισάγιο στη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα την Κυριακή 10 Αυγούστου

Στις 12 Αυγούστου 2014 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμμάρα από Αλβανούς εξτρεμιστές.
 
 
Μετά την μοιραία, όπως απέβη διαμάχη, πέντε από τα μέλη της αγέλης των αλβανών που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα επί μία εβδομάδα στη Χειμμάρα όποτε άκουγαν ομιλίες στα ελληνικά, ακολούθησε με αυτοκίνητο την μηχανή που οδηγούσε ο Αριστοτέλης.
 
Περίπου 100 μέτρα πριν ο 37χρονος φτάσει στο σπίτι του, τα ανθρωποειδή όρμηξαν με μένος πάνω στη μοτοσυκλέτα και πέρασαν τρεις φορές πάνω από το σώμα του παλικαριού προκειμένου να επιτύχουν με βεβαιότητα το θάνατο του.
 
Εκείνη τη νύχτα οι Χειμμαριώτες ξεσηκώθηκαν και έκλεισαν για πολλές ώρες την εθνική οδό Αυλώνας - Αγίων Σαράντα, δημιουργώντας ουρές πολλών χιλιομέτρων, κάνοντας έτσι γνωστή την υπόθεση σε όλη την Αλβανία και την Ελλάδα.
 
Οι επιβάτες του αυτοκινήτου αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο άθλιος οδηγός Iλίρ Mούκαϊ καταδικάστηκε μόλις σε 12 χρόνια φυλάκιση, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν όντως εκτίει την ποινή του. 
 
Από τις πρώτες ώρες μέχρι σήμερα οι αλβανικές αρχές θέλουν να περάσουν το γεγονός ως ατύχημα, ενώ η αλβανική κοινή γνώμη ούτε λίγο ούτε πολλοί θεωρούν ήρωες τους δολοφόνους.
 
Η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα αποτελεί έγκλημα εναντίον ολόκληρου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Χρέος όλων μας να μην ξεχάσουμε ποτέ τον Αθάνατο Εθνομάρτυρα μας και τη θυσία του.
 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ 
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ 
ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΜΑΡΑΣ 
ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ 
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
 
Η μοτοσυκλέτα του Αριστοτέλη Γκούμα μετά το... "ατύχημα"
 
Καθιστική διαμαρτυρία στα Σπήλια της Χειμμάρας, το βράδυ της επομένης της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα
 
 
(neb.gr)